Boligkøbsprocessen, trin for trin

1. Bliv forhåndsgodkendt eller forhåndskvalificeret

Eksperter anbefaler at tale med en långiver om, at blive forhåndsgodkendt eller –kvalificeret til et lån, så snart du er sikker på at ville købe en bolig, for at se hvilket prisniveau, du har råd til, og hvad dine månedlige udbetalinger omtrent vil blive.

De fleste byggefirmaer har deres egne kreditinstitutter, eller de har en liste over foretrukne långivere, som de handler med. Salgskonsulenter fra byggefirmaer er ofte dygtige til at hjælpe potentielle boligkøbere med at finde ud af, hvad de har råd til. Mange tilbyder en miniansøgning, der kan hjælpe købere med at få gang i ansøgningsprocessen. De kan også anskaffe en liste over foretrukne långivere, som de handler med.

Hvis en boligkøber beslutter sig for at arbejde med en ejendomsmægler, vil mægleren som noget af det første hjælpe køberen med at blive forhåndsgodkendt eller –kvalificeret.

Hvis boligkøberen bruger et assistanceprogram, kan programmet hjælpe med at matche køberen med den bedste långiver.

En boligkøber kan også kontakte en långiver direkte. Køberen er altid frit stillet til at vælge det kreditinstitut, som de ønsker. Sammenlign dog altid rentesatser og gebyrer. Et enkelt procentpoints forskel på rentesatsen kan gøre en stor forskel på de månedlige udbetalinger.

For at blive forhåndskvalificeret, forelægger du overordnet information om dig selv og din økonomi til en långiver. Baseret på de oplysninger, du har indgivet, som på dette tidspunkt ikke er blevet bekræftet, vil långiveren komme med et forhåndskvalificeret lånebeløb. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad du har råd til og dermed hvilke boliger du skal kigge efter.

Forhåndskvalificering må ikke forveksles med en godkendelsesskrivelse for et bestemt lånebeløb.

2. Forhåndsgodkendelse

For at blive forhåndsgodkendt, går du med til et lån. Du giver långiveren en check for at dække omkostningerne for en kreditværdighedsvurdering. Långiveren spørger måske efter andre oplysninger, såsom dine sidste to eller tre bankudskrifter, lønsedler og skatteopgørelser. Så snart långiveren får kreditværdighedsvurderingen, burde långiveren være i stand til at give dig en rentesats for et lån, fastlåse renten, hvis du ønsker det, og en Truth in Lending-erklæring. Denne erklæring vil angive omkostningerne for lånet, og hvad der ville kræves for at afslutte handlen.

Der er mange fordele ved at blive forhåndsgodkendt til et lån. Allervigtigst er det, at du kan slappe af og føle dig tryg ved, at du allerede har dit lån klar, når du skal bruge det. Nu skal du blot finde det rette hjem. tjen penge på undersøgelser

3. Tænk kredit

Du behøver ikke at have perfekt kredit for at købe ny bolig, og du behøver heller ikke nødvendigvis at have kreditkort. I dag tager mange långiver alternative former for kredit såsom husleje og forbrugsbetaling i betragtning.

Det er en meget god ide, at undersøge din kreditværdighedsvurdering, inden du ansøger om et lån. Sædvanligvis vil långivere ønske at se din problemfrie kreditværdighedsvurdering for de sidste 12 måneder.

Potentielle långivere vil se på din kredithistorie, som indeholder informationer om, hvor meget gæld, du har akkumuleret, hvor mange konti du har, hvorvidt regningerne bliver betalt til tiden, osv.

Der findes tre selskaber, der laver kreditværdighedsvurderinger: Equifax, Experian og Trans Union. Du kan tilegne dig en vurdering fra hvert firma, for at sikre, at vurderingen er nøjagtig og løse eventuelle problemer, inden du ansøger om et lån.

Undgå kreditreparationsselskaber, da de vil tage betaling for en service, du selv kan gøre. De forsøger ikke at løse kreditproblemerne, men rejser kun tvivl om eventuelle stridspunkter i den vurdering. Det, de gør, er at øge din kreditværdighed midlertidigt uden at løse nogen stridspunkter.

Det er meget vigtigt, at du ikke foretager nogen store køb, såsom en ny bil, i den tid, du forsøger at købe en ny bolig. Du kan sætte din forhåndsgodkendelse på spil, ved at få kredit på et andet stort køb i perioden inden afslutningen på handelen, og derved ødelægge dine chancer for et nyt hjem.

4. Beslut dig for, hvad du har råd til

En långiver vil måske godkende dig til et bestemt beløb, men det betyder ikke nødvendigvis, at du har råd til det. Vær sikker på at tage andre udgifter, gæld og fremtidsplaner om opsparing i betragtning. Når man undersøger et bestemt lånebeløb og rentesats, er det meget nemt at bestemme den månedlige udbetaling og rente ved at bruge en lånberegner. For eksempel: Et lån på 100.000 dollars over 30 år med en rente på 6%. Den månedlige udbetaling og rente vil være 599,95 dollars.

Du må også tilføje andre omkostninger til din udbetaling såsom:
Risikoforsikring

Ejendoms- og skoleskat (i nogle tilfælde kommuneskat)
1%-reglen er meget pålidelig. Bare tag 1% af dit lånebeløb og dette er hvad din omtrentlige månedlige udbetaling vil være. Normalt er det lidt mindre. Hvis du havde et lån på 100.000 dollars, så vil din månedlige udbetaling samlet være omkring 1.000 dollars inklusiv rente, forsikring og skat.

5. Køb forsikring

Som boligkøber vil du have brug for at købe forsikring, og dit byggefirma, din ejendomsmægler eller långiver kan anbefale nogen til dig. Husk at sikre, at din kreditværdighedsvurdering er korrekt. Kredithistorier bruges nogle gange til at beslutte, om et selskab vil forsikre dig, og til hvilken pris. Mange mennesker tror, at alle forsikringspolicer for boligejere er ens, men det er de ikke. Texas Department of Insurance tilbyder en nyttig engelsk og spansk hjemmeside med en prisguide og købetips.

6. Kend alles rolle

Hvem er involveret i boligkøbsprocessen? Lad os hurtigt få defineret deres roller:

Ejendomsmægleren – Repræsenterer DIG og kan give dig uvurderlig hjælp og råd i din boligkøbsproces. Husk, at det IKKE KOSTER DIG NOGET at gøre brug af en ejendomsmægler – byggefirmaet, du køber fra, betaler gebyret for ejendomsmæglerprovisionen. Uanset om du vælger at benytte en ejendomsmægler eller ej, vil byggefirmaet tage den samme betaling.

Eksperter anbefaler at tale med forskellige ejendomsmæglere, få henvisninger fra familie, venner og naboer. Vælg nogen, som kender dit marked og de nabolag, som du foretrækker. Hvis du får brug for udbetaling og handelsomkostningsassistance, kan du spørge potentielle agenter, om de kender til programmerne.

Byggefirmaets salgskonsulent – Salgskonsulenten er en ansat hos byggefirmaet, som arbejder i et specifikt lokalsamfund eller nabolag. Salgskonsulenter er meget dygtige til at hjælpe købere med at få gang i låneprocessen, hvis de ikke allerede har gjort det. De vil muligvis anbefale byggefirmaets eget kreditinstitut eller en liste foretrukne långivere. Køberen er frit stillet til at vælge den långiver, de ønsker.

Lånemægleren – Lånemægleren er långiverens – altså det firma eller den institution, der stiller finansielle midler til rådighed for køberen – ansigt udadtil. Gå efter at vælge en långiver, som du er blevet henvist til af enten din ejendomsmægler eller byggefirmaets salgskonsulent, eller af nogen, som har været igennem hele låneprocessen med det kreditinstitut eller den lånemægler. Det bedste råd, vi kan give dig: Gå på udkig efter og sammenlign långivere, som du ville med et hvilket som helst andet køb. Sådan kan du spare mange penge.

Adkomstselskabet – Adkomstselskabet bliver ofte overset og ikke rigtig forstået, men det har mange vigtige roller i forbindelse med købet af din nye bolig. Selskabet udfører en adkomstundersøgelse og sørger for køberens adkomstforsikring. Dette er for at sikre, at sælgeren rent faktisk har retslig adkomst, når du køber en bolig. Med andre ord, at de er de retsmæssige ejere, og at de har ret til at sælge boligen. Adkomstforsikring beskytter mod tab som følge af konflikt over ejendommens ejerskab. Adkomstselskaber samler og udbetaler også midlerne krævet i forbindelse med salg og køb af ejendommen. Slutteligt sikrer adkomstselskaber, at alle dokumenter er udfærdiget og arkiveret korrekt hos domhuset, således at ejendommen i juridisk henseende bliver din.

7. Forstå, hvad du skriver under på

Du vil blive bedt om at underskrive utallige dokumenter under boligkøbsprocessen. Husk, at alle andre i købsprocessen er professionelle, og at de lever af dette. Den eneste, som ikke går gennem denne proces ofte, er dig. Læs og forstå fuldt ud det hele, inden du skriver under. Lad ikke nogen presse dig til at underskrive et dokument, hvis du ikke forstår det eller ikke føler dig tryg ved det. Hvis du har brug for det, kan du for dig en oversætter. Det er din ret.

8. Afslutning af handelen

Afslutning af handelen er den formelle overdragelse af ejendomsret fra sælgeren (byggefirmaet) til køberen (dig). Der er flere ting, som finder sted forud for afslutning af handelen.

En gennemgang – er din sidste chance til at inspicere dit nye hjem. Sørg for, at alt er blevet fuldført og virker, som det skal.

Opgørelse – er en detaljeret angivet opgivelse af omkostninger, der skal betales ved afslutning af handelen. Omkostningerne kan variere afhængig af din låntype. Du vil deltage i handelsafslutningsmødet, hvor du vil blive bedt om at underskrive de endelige dokumenter. Hvis du har én, vil din ejendomsmægler og salgskonsulenten fra byggefirmaet også deltage i mødet. Din lånemægler vil guide dig gennem hvert dokument, der skal underskrives. Stil spørgsmål, hvis der er noget, du ikke forstår.

Handelsafslutningsdokumenter, som du typisk bliver bedt om at underskrive inkludere nogle af de følgende:

HUD-1 opgørelse. En detaljeret liste over omkostningerne for afslutning af handelen.

Truth-in-Lending erklæring. Denne angiver omkostninger på lånet og den effektive årlige rente (APR). Den definerer også betingelserne for lånet og antallet af udbetalinger.

Gældsbrev. Dette er et juridisk vidnesbyrd om, at du lover, at tilbagebetale lånet i overensstemmelse med de aftalte betingelser, som er angivet i dette dokument.

Pantebrev. Det juridiske dokument, som giver långiveren fordring i dit hus, hvis du ikke overholder betingelserne i gældsbrevet.

Skøde. Dette dokument underskrives af sælgeren ved afslutning af handelen for at overdrage ejerskabet til dit navn. Du modtager en kopi ved afslutning af handelen. Originalen vil blive sendt til dig, efter den er optegnet.
Når du er færdig, får du nøglerne til dit nye hjem!